Om oss

Världsmästare i varieté, Talang-vinnare, programledare på TV4 och storsäljande albumartist. Buktalerskan Zillah och hennes apa Totte är en välkänd och älskad duo och en av Sveriges allra mest anlitade artister. Materialets höga kvalitet tillsammans med Zillahs fingertoppskänsla och stora skicklighet som buktalerska, sångerska och komedienn gör Zillah & Totte till en akt i absolut toppklass – för stora som små.

Sommaren 2007 förändrades livet över en natt för den då 18-åriga Zillah Andrén. Med sin unika charm och den kaxiga tygapan Totte tog hon svenska folket med storm och vann första säsongen av tv-programmet ”Talang”. Det blev startskottet för en makalös resa. 

Ett år senare tog hon hem titeln Grand Champion Of The World i världens största talangtävling i Hollywood – ”World Championships Of Performing Arts”, där hon fick juryn att kikna av skratt. Totte skryter ofta om deras bedrifter medan Zillah själv är mer lågmäld, trots att de synts i alla möjliga TV-program som Bingolotto, Sommarkrysset, Postkodmiljonären, Faddergalan, Singing Bee Celeb, m.fl, och har ett alldeles eget program på TV4; ”AP-TV med Zillah & Totte” som hittills har sänts i hela tre säsonger.

Zillah uppträder året runt på olika platser i Sverige och vart hon än hamnar lyser barnen upp. Även föräldrarna uppskattar Zillah och Tottes smarta, roliga, kaxiga och glada show. Ingen mungipa lämnas oberörd när Totte raggar på kvinnorna i publiken och Zillah försöker   övertala honom att hålla sig till apor istället.

Att sjunga har alltid varit en stor passion för Zillah och ibland låter Totte henne visa prov på sin musikalitet och vackra röst i showen, när hon tolkar låtar av bland annat Whitney Houston, Michael Jackson och till och med Lady Gaga. Men oftast sjunger de tillsammans ur sin stora repertoar med låtar som ”Ensam Apa Söker”, ”Back in Monkey Business” och ”Jobba som en Apa”.

När barnen får träffa Zillah och Totte efter uppträdandet för att få autografer, ställer de ofta frågan om hur hon började med buktaleri. För även om Totte inte vill erkänna det, så är hon en av världens främsta buktalerskor. 

Enligt henne själv började allt med att hon som liten fick en bok om buktaleri av sin farmor och blev fascinerad av den ovanliga konsten. Sedan gjorde hon precis som alla andra som vill uppnå något – hon övade, övade och övade. Och övade lite till. Som 12-åring hittade hon Totte i en leksaksaffär i London och har sedan dess ständigt utvecklat hans karaktär till den världsberömda apa han själv anser sig vara idag. 

Medan Zillah fortsätter uppträda varje vecka runt om i landet har hon flera nya projekt på gång tillsammans med sin apkompis. Resan har bara börjat.


Totte är världens bästa, coolaste, snyggaste och bästa apa. 

(Det skulle nog räcka för att beskriva mig, men jag antar att ni vill läsa mer. Vem vill inte det?)

Jag är 3 år gammal (ap-år!) och har två stora intressen i livet – tjejer och fotboll! (Med andra ord finns det inget bättre än en tjej som spelar fotboll.) Jag är också grym på att sjunga och brukar göra det med Zillah när vi uppträder. Fast Zillah verkar inte riktigt fatta att det är MIG folk vill se och lyssna på, men jag låtsas som att hon också är lite populär. Det gör nog henne glad.

Vad mer är intressant om mig? Jag är programledare för världens bästa tv-program AP-TV och åker ständigt runt i Sverige med Zillah för att visa upp hur bra och rolig jag är. Kolla in vår Turnéplan här på hemsidan för att se när vi kommer till DIG. Det är världens bästa show med en massa musik och många skratt. Allt kan hända när jag är i farten. 

Helst vill jag träffa en tjej men det är inte så lätt när man är så känd som jag är… jag vill ju faktiskt ha mer än bara bananer i livet. Här på hemsidan skriver jag om mina tjejproblem, min vardag och allt galet som kan hända när man är en kändisapa. 

Glöm inte gilla mig och Zillah på Facebook!

Puss puss från Totte!

© ZoT Production AB 2017