En apa på skidor

Hej allihopa!

Glad Påsk! Det är annandag påsk idag, men man kan väl fortfarande önska Glad Påsk eller?

idre 2012

Jag och Zillah var på Idre Fjäll under helgen och uppträdde där för en jättestor och jätteglad publik på påskafton. Det var jättekul! Efteråt ville alla ha min autograf (Zillah fick också skriva några) och det var dunderkul att träffa alla barn och vuxna som tyckte om vår show.

Men ingen visste att det hade varit riktigt nära att jag inte hade kunnat uppträda. På fredagen hade jag bestämt mig för att åka skidor. Ni kanske inte vet det, men skidor är egentligen inte anpassade för små apor som jag. Inte stora apor heller, för den delen.

Fast det struntade jag i och gick för att hyra skidor och pjäxor och hela paketet. Först ville de inte hyra ut till mig men då sa jag att jag är kändis och till slut fick jag allt i storlek XXXXS (Extra extra extra extra small – liten). Båda mina ben drunknade i pjäxorna och skidorna var längre än jag själv. 

Jag kravlade upp mig i skidliften, men skidorna är inte smidiga som gympadojor direkt så jag ramlade nästan av direkt när jag hoppade på – jag höll fast mig och hängde hela vägen upp till toppen. Ibland är det bra att vara chimpans. Fast när jag hoppade av hamnade jag fel.

Pjäxorna och skidorna ramlade av i fallet och jag rullade ner längs pisten som en snöboll – och ju längre ner jag rullade desto större blev snöbollen! Allt snurrade runt och jag ville bara hem till en kopp varm choklad. Och en banan hade suttit fint. 

Istället så dunsade jag in i ett träd och låg under en stor snöhög tills Zillah letade upp mig en stund senare. 

”Totte, du vet väl att du inte får åka i den svarta backen”, sa hon efter att hon hade grävt fram mig. ”Du borde börja i barnbacken!"

Sen satt jag resten av dagen framför öppna spisen och värmde mig. Det fick räcka med skidåkning för mig. Nästa år kör jag på stjärtlapp.

//totte© ZoT Production AB 2017