En apa i Spanien - igen! Del 1

Hola!

(Det betyder 'hej' på spanska.)

Om ni har läst titeln - en apa i Spanien - så gissar ni rätt! Jag har varit i Spanien igen! Och här ska ni få höra hur det gick till, för det höll på att bli ett riktigt stolpskott…

Förra veckan spelade vi in de sista avsnitten av APTV och det gick riktigt bra - gästerna var roliga och publiken fantastisk. Det kommer börja sändas på TV4 om några veckor, så håll utkik!

Efter inspelningen skulle Zillah åka på semester till Spanien - igen. Jag vet inte varför hon hela tiden får för sig att resa dit (ni kommer väl ihåg hur jag följde med i resväskan när hon åkte till Barcelona i december?), men nu skulle hon tillbaka för helgen.

Självklart kunde jag inte stanna hemma och uggla medan hon åkte till solen.

Det fanns bara ett problem. Zillah hade läst min blogg senast och var nu noga med att låsa resväskan innan jag hann krypa in i smyg. Attans bananer!

Men, den här apan är inte så dum som hon tror! Klockan var fyra på morgonen när taxin stod utanför och väntade på Zillah. Hon var så mojsig och trött att hon inte såg mig smyga efter och hoppa in i bakluckan på bilen. Jag åkte med hela vägen till flygplatsen, hoppade ut innan Zillah fick syn på mig, och resten var lätt som en plätt. Jag hoppade upp på bagagebandet och tillsammans med alla väskor hamnade jag på flygplanet och flög till Madrid - Spaniens huvudstad. 

Det var nära håret att Zillah upptäckte mig när hon skulle hämta sin resväska, för jag hade somnat på bagagebandet, men jag lyckades hålla mig dold och följde med hela vägen till tåget. Det var ganska kallt, men jag tänkte att hon säkert skulle kliva av vid någon varmare station.

Icke! 

IMG_1411

Hon klev av i en liten stad djupt inne i bergen, vid namn Ávila. Dimman var så tät att det inte gick att se fem meter framför sig! Och tror ni det var varmt eller? Bergsluften var visserligen ren och frisk, men också kall som i ett kylskåp!

Då blev jag riktigt sur på Zillah, men jag kunde inte säga något för hon visste ju inte att jag var där. Så jag fick bita i det sura äpplet och svepte in mig i Zillahs halsduk, som jag snodde när hon sov på tåget. 

Jag begav mig ut på gatorna. Staden var jättehäftig och riktigt gammal! Tydligen har den funnits i över tvåtusen år. Det är ganska coolt. Men det coolaste av allt är att en del av staden är omgärdad av en gigantisk ringmur! På kvällen var den upplyst överallt och jag beslutade mig för att klättra upp på den…

Men det berättar jag mer om nästa gång! Nu måste jag nämligen göra lite lunch - bananmos och knaperstekt bananskal. Puss puss!

//totte


© ZoT Production AB 2017